Historisch en actueel

Zowel geschiedenis als de actualiteit inspireren mij tot associatieve verbeelding.

Archeolgische Vondst van de maand en Erfgoedcentrum Rozet

Mijn impressie van de Archeolgische Vondst van de maand is regelmatig in het Erfgoedcentrum van Rozet te zien.
Voor deze tekeningen doe ik altijd uitgebreid research. Die inspireert tot verrassende invalshoeken en zorgt voor onverwachte, associatieve combinaties van beeldelementen.

Actualiteit, lockdown en Arnhemse Koerier

Corona en de lockdown doorkruiste mijn “normale routine” in verbeelding van de actualiteit om mij heen.

“De zee, Sonsbeek 2020, de bibliotheek en het museum: dat mis ik nu het meest”, zo liet ik de Arnhemse koerier weten in een oproep onder lezers (Welke passie staat bij jou op pauze) …….”Maar ik geniet heel erg van het lopen door de prachtige lentewereld en ook van – soms ietwat absurde – ontmoetingen op afstand. Ze inspireren me tot tekeningen die ik anders nooit zou maken. Een glimlach is nu goud waard!
Het lied ‘Don’t cry for me Argentina’ moet in de anderhalve-meter-samenleving enigszins aangepast worden. Net als andere songteksten?
Het meervoudige nut van de heggenschaar tijdens Corona,

– Zie ook mijn andere Corona-Covid-lockdown-cartoons